dilluns, 18 de maig del 2009

Manual de Cant Coral, de Gerard Ramon i Cañellas


El passat dia 2 de maig, a la Cisterna del Vall, d’Alcanar, va tindre lloc la presentació del llibre Manual del Cant Coral, de Gerard Ramon i Cañellas, professor de l’IES “Sòl-de-Riu”, que és director del Grup Coral “Sòl-de-Riu” i professor de cant i conjunt vocal a l’Escola Municipal de Música d’Alcanar.
La presentació va anar a càrrec del mestre Joan Toldrà del Vendrell, persona amb un lligam molt estret amb l’autor del llibre. El Sr. Toldrà, en el seu parlament va incidir en la importància de la veu i de les seues possibilitats. També, com a persona que va conèixer el mestre Pau Casals, va explicar el seu pensament sobre la forma d’estimar la música.
L’acte va ser obert i tancat per l’Alcalde d’Alcanar, el Sr. Alfons Montserrat.
El llibre és un manual en el que hi consten tots els aspectes necessaris per a estudiar d’una forma completa el món de la veu i el cant, un llibre eminentment pràctic, amb una introducció explicativa del funcionament i aspectes de la veu, que passa a plantejar tot tipus d’exercicis, de relaxació, respiració, vocalització, importació, dicció…..
Aquest llibre va dirigit a qualsevol persona que l’interesse l’estudi de la veu, persones que utilitzen la veu com a eina de treball (locutors, mestres, professors…) estudiants de cant, cantaires, directors de corals...
És un llibre que pretén donar solucions directes a qüestions puntuals de la veu i treballar amb un seguit d’exercicis tots els àmbits que l’envolten, i el seu manteniment.
Ja està a la venda a la llibreria “La Botiga” i a la llibreria “Montse”, d’Alcanar, i a la llibreria “Rafales”, d’Amposta.
O a l’adreça: gramon2@xtec.cat, el seu preu és de 12 euros.