dimecres, 13 d’abril del 2016

Grup Bibliomèdia - Abril de llibres

PER L'ABRIL, LLIBRES PELS INFANTS I JOVES MIL


L’abril ens porta l’evidència que ve el bon temps i, amb ell, més intensitat en les trobades, novetats i recomanacions a l’entorn de la lectura tant pels adults com pels infants i joves. És pels més petits que el mes comença fort, celebrant el dia 2, el Dia Internacional del Llibre Infantil.


Les mestres i bibliotecàries l’esperem per molts motius, un d’ells, el seu cartell, representació il·lustrada anual del fet de llegir que junt amb el missatge que transmet motiva i engresca, sempre amb exquisidesa. Enguany el text ens explica una primera visita a la biblioteca. 



Són moltes les biblioteques, llibreries i escoles que celebren l’aniversari organitzant exposicions, presentacions de novetats i xerrades amb escriptors i il·lustracions o simplement, com nosaltres, recordant-ho. Si us hi voleu adherir i encara no ho heu fet, aquí teniu l’enllaç, serà una acció comunitària més per fer pinya a l’entorn de la literatura infantil, que també poden fer els nois i noies.


Volem destacar que el 4 d’abril s’han donat a conèixer, a la Fira Internacional de Literatura Infantil de Bologna, els dos guanyadors de categoria autor i il·lustrador del premi Hans Christian Andersen 2016: L’escriptor xinés Cao Wenxuan i la il·lustradora alemanya Rotraut Susanne Berner, aquí en teniu una mostra de la seva obra:



Però, si hi ha una data que sobretot a Catalunya celebra la lectura, és el dia de Sant Jordi. Que si bé comporta massa moviment mediàtic, val a dir que a les escoles i als instituts cada cop més aquesta diada es transforma en una festa que propicia activitats agradables, molt preparades per mestres i professorat amb la participació activa dels nens, nenes i joves.




                                  





                                              Exposició:
 Jo llegeixo, tu llegeixes,
           tots llegim!




De ben segur, que seguireu les guies de novetats a l’entorn de Sant Jordi, des de Bibliomèdia senzillament us volem recordar que a la vostra biblioteca pública més propera, a les principals llibreries on el gènere infantil i juvenil és una especialitat i a les adreces principals més rellevants podreu trobar les accions i novetats que us ajudin a fer d’aquesta data, una vivència especial.

Per començar a fer salivera us convidem a veure, llibres al replà.

Us avancem unes recomanacions acabades de sortir del forn: Guia de lectura Sant Jordi 2016 elaborada pel Seminari Biblioteques Escolars Garraf.


Acabem com hem començat:

                                       Per l’abril,
                                       Llibres i roses mil.

                                      Adéu Sant Jordi
                                      fins l’any que ve,
                                     que si em deu salut i vida,
                                     ja us promet que tornaré.

                                                             Poema popular eivissenc.

Bon mes lector. Feliç Sant Jordi 2016!