dimecres, 18 de novembre del 2015

EDITORIAL GREGAL

   
Butlletí 17 - NOVEMBRE 2015
Podeu consultar l'agenda d'actes i presentacions aquí.

 
<< Estimar la lectura suposa canviar hores de soledat i d’avorriment per hores d’impagable i deliciosa companyia. >>
 John Fizgerald Kennedy (1917-1963), 35è president dels Estats Units.
 
QUADERN DE NOTES DE L'EDITOR
 
El 18 d’octubre vam atorgar el IV Premi Gregal de Novel·la Històrica. En aquest cas, el text guanyador ha estat Sota les llambordes, la platja de la gironina Núria Borrut. Potser pel títol haureu pogut endevinar que l’obra està basada en els Fets de Maig del 68. París i Barcelona, dues periodistes, unes fotos inèdites i una història d’amor lèsbic són els ingredients d’aquest llibre que sortirà a la venda el mes de febrer.

Si mireu la nostra pàgina web veureu que alguns dels títols ja hi apareixen en format e-book. Si tot va bé, abans d’acabar l’any haurem enllestit tot el catàleg. M’agrada pensar que aquests nous ginys electrònics poden ajudar a fomentar la lectura, a fer més fàcil, per exemple, “carregar-nos” de llibres quan anem de viatge. Tot suma. Estic ben segur que als llibres de paper no els sap cap greu tenir aquests clons tan ufanosos al seu costat!

Com us podeu imaginar, des de l’editorial ja estem ultimant tots els detalls de les novetats que apareixeran abans de les festes de Nadal. Després, és clar, tot quedarà a mans vostres, dels llibreters i bibliotecaris, dels prescriptors i els lectors. Esperem que els nous títols no us decebin, sinó tot al contrari que us animin a comprar-los, llegir-los i recomanar-los.
 
NOVETATS DEL MES DE NOVEMBRE
 
La puta d’oros

Autora: Elena Torres Girbau
Col·lecció:  Novel·la
Pàg.:  452
Preu: 20€
Aparició:  17/11/2015

La puta d’oros és una novel·la negra que dóna veu a les víctimes que es pregunten quin tipus de justícia necessiten
La puta d’oros és una novel·la que parla de persones i de senti ments; uns sentiments capaços de transformar les víctimes en botxins. Una novel·la plena de mati sos, on res és del tot blanc ni negre. Una narració actual, amb un llenguatge directe i sense concessions; una història que parla d’avui i també d’un passat no gaire llunyà que no podem oblidar.
Febrer de 1976, Barcelona
Després d’una manifestació antifranquista, un escamot de l’extrema dreta apallissa una jove fins a deixar-la per morta.
Malgrat la violència de l’agressió, la víctima sobreviu. Tot i que no els ha vist la cara, té la certesa de qui és el responsable de l’atac, però no s’atreveix a denunciar-lo. La por fa que abandoni la ciutat i marxi a l’estranger per començar una nova vida.
Octubre del 2008, Llançà
Un fet circumstancial, aparentment insignificant, desfermarà la tragèdia. Odis, rancúnies i misèries estendran els seus tentacles buscant la venjança. La puta d’oros s’hi veurà plenament involucrada. I aquest cop, no hi haurà pietat.Elena Torres Girbau (Barcelona, 1958). Es declara tocada per la tramuntana de Llançà, on ha viscut moltes temporades, i pels aires de Calafell, on va viure nou anys i va descobrir-hi que la vida pot canviar d’un dia per l’altre. Actualment viu a Castelldefels.
Va estudiar Magisteri i Història Medieval a la Universitat de Barcelona. Es declara una lectora voraç des de menuda. Sent predilecció pel gènere negre, tot i que això de les etiquetes no va gaire amb la seva manera d’entendre la literatura. Tanmateix, observa amb expectació el que sembla l’apogeu d’aquesta temàtica i és assídua a presentacions, actes i congressos que l’estudien.
L’any 2009 funda, amb altres escriptores, el col·lecti u Bruixes de Tinta amb l’objecti u de promoure la creació literària i la lectura. La puta d’oros és la seva primera novel·la.
«No puc concebre la vida sense escriure. Escrivint em sento infinitament lliure».
La espada de Alá

Autor:  Jordi Calvet
Col·lecció:  Novel·la
Pàg.:  530
Preu: 20€
Aparició:  17/11/2015

«El llibre de Jordi Calvet es basa en la hipòtesi que un estadi de futbol pot ser objectiu del terrorisme jihadista» The Mirror 

Pol Sahan, fill d’un dels caps de la màfia tailandesa, no ha trobat el seu lloc al món. El seu pare és un expatriat català i la seva mare, una tailandesa musulmana que ha renunciat a la fe per estar amb el seu home i tenir una vida millor. Ell se sent desplaçat, fins que retroba el sentit de la vida al costat dels seus germans musulmans, amb qui escollirà el camí de la gihad per sentir-se bé amb ell mateix. Aquest camí el porta a enfrontar-se a la seva família i assassinar-ne alguns dels seus membres. Després d’aquesta acció, posarà rumb cap a Barcelona per seguir el seu camí d’odi i destrucció, amb la missió de sembrar el pànic a la Ciutat Comtal. Allà, aviat veurà que el major dany que pot infligir als ciutadans és preparar un atemptat en un dels seus símbols més rellevants: el Camp Nou. El moment escollit: un Barça - Real Madrid.

El seu pare recorrerà mig món per venjar els fets de Bangkok. Juntament amb una de les seves filles, Mónica Vallejo, repudiada per ell fins aleshores, intentaran caçar el fugitiu. La noia, mossa d’esquadra, haurà d’enfrontar-se a un passat tèrbol, als seus sentiments, a les seves pors i a la seva pròpia moralitat per participar en aquesta cacera contra rellotge.
Una trepidant novel·la carregada d’acció, intriga, emoció, molt de ritme i sentiments contraposats, en què els protagonistes es veuran abocats a situacions límits tot perseguint les seves fites personals: la glòria, la venjança o la justícia. Cadascun les seves.Jordi Calvet va néixer a Barcelona el 1973, encara que amb només cinc anys la seva família es va traslladar a viure a Figueres. Tot i cursar estudis universitaris de Química, el seu esdevenir professional el va portar a dedicar-se al món de la banca i de l’assessoria jurídica i comptable, que va combinar amb la seva gran passió: la literatura. El 2006 es va casar i es va traslladar a viure a Banyoles.
Actualment ocupa un càrrec de direcció a la Caixa d’Enginyers a la ciutat de Girona. El seu estil d’escriure denota que gaudeix amb fruïció d’alguns dels grans autors de best-sellersen llengua anglesa: Larry Collins, Dominique Lapierre, Frederick Forsyth, Noah Gordon i Lincoln Child es troben entre els seus referents a l’hora d’escriure.
La espada de Alá es la seva segona novel·la.
Descalça

Autor:  Jordi Romeu Carol
Col·lecció:  Novel·la
Pàg.:  304
Preu: 18€
Aparició:  17/11/2015

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història.
La Cinta retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat. Ho fa acompanyada del seu fill, el Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà. És conscient de les dificultats amb què es trobarà, que res no serà com abans, que haurà de tirar endavant en un mas que cau lluny de tot i de tothom i viure d’uns camps erms que fa anys que no produeixen. Malgrat tot, lluitarà per allò que ha desitjat sempre: ser lliure, no dependre dels altres, marcar el seu propi destí.
Aquesta és la història d’una dona lluitadora que haurà de sobreviure enmig del no-res; d’una dona tenaç que tira endavant sense fer soroll, de manera discreta. És un homenatge a la dona del camp català, que ha estat oblidada per la història i arraconada per un silenci injust.
La novel·la, a través dels seus personatges, mostra, sense idealitzar-la, la vida al camp català a mitjans segle XX, a cavall de la revolució agrària i de l’abandonament de les zones rurals.Jordi Romeu Carol (Sant Pere de Riudebitlles, Alt Penedès, 1978). Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i en Publicitat i Relacions Públiques, és bomber de professió des de 2003 i es dedica a escriure des de 2009.
La seva primera novel·la publicada, Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer, va rebre el XXII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar. Actualment és al mercat en la seva tercera edició.
De Descalça, l’autor n’accentua la tasca feta de recerca i de recuperació, a través de descripcions literàries, d’algunes de les feines del camp i de la manera de viure del seu entorn. S’ha de dir, però, que li ha resultat relativament fàcil, ja que viu en un poble on l’activitat agrícola sempre hi ha tingut una presència constant. En tot moment, ha intentat inserir les tasques tradicionals del camp a la trama de la novel·la amb la mateixa naturalitat que les vivien a l’època que retrata.
  
 
PROPERES APARICIONS
 
 Les cartes d'en Marc

Autor: Jordi Albertí
Col·lecció: Narrativa juvenil
  
 
ÚLTIMES APARICIONS
 
Amb dits de molsa

Autor:  Alfons Cama i Saballs
Col·lecció:  Novel·la
Pàg.:  217
Preu: 18€
Aparició:  16/10/2015

Una història d’intrigues, de passions i amors de conveniència. La petja cruel de la immigració plana sobre les vides dels seus personatges. Una relació amorosa especial on la descoberta del plaer dels sentits omple mancances insospitades.
El cos flotant d’un home sense vida a les aigües del moll de Tarragona, l’arribada d’una immigrant peruana a l’aeroport de Barajas i la primera classe de ioga d’una noia de bon veure. Vet aquí l’inici desconcertant d’aquesta novel·la.
La crisi, els paradisos fiscals, l’especulació urbanística, el món de la droga i la impunitat són elements destacats de l’obra que aniran empenyent els seus protagonistes per camins atzarosos, imprevisibles. En aquest context, Roxana, filla del Llac de l’Inca, compartirà amb els lectors la força de la seva passió, els sofriments que l’acompanyen i el neguit de l’enyorança.
El contrapunt a la Roxana ens ve de la mà de l’Ignasi Torres, un constructor immobiliari fet a si mateix, divorciat, home contradictori, incapaç de trobar l’estabilitat amorosa. Racons, edificis, carrers, places i barris de la ciutat de Tarragona; el Carmel barceloní; el Priorat vinícola; la Lima fosca del pisco saur o el llac sagrat de l’altiplà andí són alguns dels indrets per on transiten els personatges.Alfons Cama i Saballs va néixer a Calonge (Baix Empordà) l’any 1952. Quan tenia deu anys es va traslladar a Palamós, on va residir fins que va cursar els seus estudis d’Enginyeria Industrial a Barcelona. Viu a Tarragona des de l’any 1987. Ha treballat en diferents administracions públiques. S’inicia com a escriptor publicant El camí dels cirerers (març de 2013), una novel·la basada en els seus records d’infantesa. A finals del mateix any es dóna a conèixer en el panorama literari català amb Un pessic a l’ànima; una trama en la qual se superposen la transformació de les classes socials de l’última meitat del segle passat, l’activisme polític del final del franquisme i els sentiments dels protagonistes. Amb dits de molsa és la seva tercera novel·la.
L’èxode català de 1936 a través dels Pirineus

Autor:  Jordi Rubió
Col·lecció:  Història
Pàg.:  388
Preu: 22€
Aparició:  01/09/2015

Un tema oblidat. El llibre documenta per primera vegada la fugida provocada pels fets bèl·lics de 1936.
Aquest llibre ens apropa a l'èxode a través dels Pirineus que es produeix a Catalunya durant l'inici de la Guerra Civil i, alhora, a les bases de la construcció del poder local durant el primer franquisme; dos elements entrelligats. La guerra i la revolució que es van desencadenar l'estiu de 1936, fruit del cop d'estat d'un sector de l'exèrcit, van provocar la fugida de milers de persones. Els Pirineus esdevenen aleshores un territori de trànsit per a tots els fugitius que escapen en solitari o amb l'ajuda de guies que, en cordades més o menys nombroses, els encaminen per les muntanyes cap a França o Andorra. Els recorreguts i les motivacions d'aquests refugiats, gent de dretes, desertors de l'exèrcit o republicans desencantats, centren l'atenció d'aquest treball. Tres etapes diferents marquen els espais d'aquest desplaçament de població: la fugida a través dels Pirineus, el sojorn en camps d'acollida a França i l'entrada a l'Espanya nacional. Un cop a la zona ocupada per les tropes franquistes, la major part dels refugiats catalans en edat militar engruixiran els batallons de voluntaris o de regulars i seran destinats a la primera línia del front de guerra. El fet d'haver lluitat voluntàriament al costat de l'exèrcit franquista els conferirà –acabada la guerra– una situació de privilegi dins dels estaments de la Dictadura. Per això, de retorn a Catalunya, molts d'ells assumiran càrrecs de responsabilitat en el nou establishment franquista.
Jordi Rubió va néixer el 1983 a Olot. És doctor en Història Contemporània per la Universitat de Girona (2011), màster en arxivística per la Universitat Jean Moulin de Lió (2012) i membre del Grup de Recerca i anàlisi del Món Actual (GRANMA) de la Universitat de Barcelona. Professionalment exerceix d'arxiver a França, tasca que complementa amb la recerca en dos temes: el franquisme (1939-1975) i els desplaçaments de població durant el segle XX (1914-1989).
Ha publicat diversos articles científics en revistes com Ayer i Diacronie, ha realitzat una estada de recerca a l'Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) de París (2010) i ha participat en seminaris i congressos internacionals d'entre els quals destaquenLa dictadura franquista: La institucionalització d'un règim (Universitat de Barcelona, 2010),El asociacionismo de la emigración española en el exterior: significación y vinculaciones(UNED, 2012) Desplaçaments forçosos i exilis a l'Europa dels segles XX i XXI, (Universitat de Perpinyà, 2013).
És autor, junt amb Jordi Pujiula, de la monografia El franquisme publicada dins de la col·lecció dels Quaderns d'Història d'Olot (2014)..
Dràcula. La novel·la i la llegenda

Autor:  Clive Leatherdale
Col·lecció:  Assaig
Pàg.:  352
Preu: 20€
Aparició:  01/09/2015

Obra de referència en l’estudi de Dràcula, traduïda per primera vegada al català.
La popular figura del comte Dràcula ha esdevingut essencial en l'imaginari popular. Aquest destacable assaig del doctor Leatherdale comença amb una recerca exhaustiva de la presència del vampir dins el folklore i la literatura occidentals. El seu llibre també ressegueix la trajectòria biogràfica de Bram Stoker i posa a debat els orígens de la seva obra més reconeguda. La part central del treball és dedicat a analitzar la novel·la i la llegenda de Dràcula en cinc perspectives. Així, Leatherdale explora, d'una banda, el poderós simbolisme sexual de l'obra, posant èmfasi en els matisos freudians que s'hi entreveuen. Seguidament, la novel·la és valorada com una paròdia cristiana i un mite modelat pel tarot i el Sant Greal. Finalment, l'autor enfoca l'obra com una crònica social i política de l'època. Tant per als estudiants com per als lectors en general, aquesta edició de DràculaLa novel·la i la llegenda de Clive Leatherdale pot esdevenir una eina clau per entendre i contextualitzar el mite cultural del personatge d'Stoker.
Clive Leatherdale va néixer a Londres l'any 1949. És autor, professor i editor. Ha visitat gran part del món i ha viscut a la Xina, Corea i, sobretot, l'Aràbia Saudita, països sobre els quals ha escrit diverses històries i llibres de viatges. És doctor en Història d'Aràbia i un expert internacional en la figura de Dràcula.
D'entre les seves nombroses publicacions sobre el tema, en destaquen: The Origins of Dracula en la qual examina les fonts originals de Bram Stoker; Dracula Unearthed, edició anotada de la novel·la i The Jewel of Seven Stars, una reedició revisada d'aquesta altra obra d'Stoker. Dracula: The Novel and the Legend, ara editada en català, ha estat traduïda prèviament a diversos idiomes i és un text recomanat com a lectura en facultats de lletres de moltes universitats europees.
Sírius

Autor:  Jeroni Marín Surroca
Col·lecció:  Novel·la
Pàg.:  197
Preu: 18€
Aparició:  14/07/2015
Sírius és una novel·la negra ambientada a Berlin i Londres. Un codi d’honor, cada cop més en desús, determinarà que un exespia del MI6 busqui la revenja d’esdeveniments de l’època de la Guerra Freda.
L’hivern del 2010 Duncan MacNeil, un escocès de setanta anys que viu a Londres, queda vidu. La mort li arrabassa Helen, la llum de la seva vida, de la mateixa manera que sovint les boires engoleixen la claror de Sírius, l’estrella més brillant. Aleshores, decideix que ha arribat el moment de sacsejar el vesper del passat tot submergint-se en les turbulències de la seva vida. És així com reobre la caixa dels records i dels dimonis de quan era un agent britànic de l’MI6 encarregat de cometre assassinats selectius contra els enemics de la seguretat britànica.

A l’MI6 actual només hi queden dues persones coneixedores dels fets terribles que es varen esdevenir durant l’última missió al Berlín oriental del 1979 sota el domini soviètic. La resta d’implicats viuen un retir plàcid i silenciós. Des de la central d’intel·ligència destinen Tom Wilkins a fer un breu seguiment de l’antic agent, ara envellit i aparentment acabat. Però de cop i volta, poques hores després de l’enterrament de la seva dona, Duncan MacNeil desapareix inexplicablement.

Definitivament s’ha activat el mecanisme que ha de saldar els deutes i els comptes pendents entre els agents en actiu durant la Guerra Freda i que en l’actualitat, dècades després, es veuen obligats a tornar a actuar. Però aquesta vegada no ho faran contra l’enemic comunista, sinó entre ells. Uns per venjar una traïció. Els altres per mantenir el seu estatus, per la seva reputació, per refermar una mentida que els va permetre progressar en la vida i per enterrar definitivament qualsevol rastre de la guerra bruta que va tenir lloc, durant anys, a l’altre costat del Teló d’Acer.
Jeroni Marín Surroca (Ripoll, 1973) és llicenciat i màster en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor de dos llibres sobre història social i història industrial de les conques dels rius Ter i Freser: Condicions de vida i de treball de la classe obrera i conflictivitat social al Ripollès 1900-1923, obra guardonada amb el premi Bonaplata 2006; i El ferro i la mineria al Ripollès i al Canigó. Ha publicat diversos articles i ha fet conferències i ponències sobre la industrialització i el fenomen de les colònies industrials a Catalunya.També en l’àmbit de la cultura, ha treballat a l’Albergueria, Centre de Difusió Cultural del bisbat de Vic, i al Museu Etnogràfic de Ripoll. Ha estat comissari de l’exposició «La Bíblia, una memòria viva. Les Bíblies romàniques del Monestirde Ripoll», i membre del Consell Assessor de l’exposició «Colònies industrials» del Museu d’Història de Catalunya. Ha exercit com a conseller de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès i és vocal del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès.
L’octubre de 2014 va publicar la seva primera novel·la, El Maltès, un thriller ambientat en terres toscanes.
 
 
RECULL DE PREMSA
 
La veu del País Valencià, diari digital, es fa ressò deL'èxode català de 1936 a través dels Prineus
30/10/2015
El diari digital La veu del País Valencià s'ha fet ressò de la publicació de L'èxode català de 1936 a través dels Pirineus.
D'aquesta manera, el diari ha compartit al seu web l'entrevista que va dedicar fa uns dies La librería de Cazarabet a Jordi Rubió, l'autor del llibre.

Podeu llegir-la aquí
La Diputació de Barcelona recomana la lectura d'On vas, Irina?, de Rosa Maria Pascual 
28/10/2015 
En la secció de recomanacions fetes per les biblioteques barcelonines, On vas, Irina? apareix com a lectura recomanada. En paraules de Cristina Gómez, bibliotecària de Sant Antoni de Vilamajor, "l'autora crea un relat tranquil, tendre i mesurat sobre uns fets realment durs i difícils. Potser per això tot el que passa als personatges t'arriba, et colpeix i es queda amb tu durant un temps, fent-te pensar una i altra vegada en com ha pogut arribar la Irina a aquesta situació; o en com encaixarà la Liúsia tot el que li està passant... fent-te reflexionar sobre com es pot sobreviure a una catàstrofe nuclear en un país pobre i corrupte que tan sols està a dues hores de vol de casa nostra".
Podeu llegir la recomanació sencera clicant aquí
La librería de Cazarabet conversa amb Jordi Rubió
23/10/2015 
Jordi Rubió, autor de L'èxode català de 1936 a través dels Pirineus és entrevistat amb profunditat a La librería de Cazarabet.

En aquesta conversa, Rubió explica per què va decidir estudiar aquest tema, per què utilitza la paraula "èxode" i no "exili", quins van ser els integrants d'aquest èxode... En definitiva, una entrevista a fons que val la pena llegir.

Ho podeu fer clicant aquí
Jordi Grau entrevista Jeroni Marín a TV Girona
23/10/2015
La ciutat dels llibres de TV Girona, conduït per Jordi Grau, dedica el programa d'aquesta setmana a Jeroni Marín per parlar de la seva última novel·la, Sírius.
25 minuts de programa per conèixer a bastament aquesta obra. Per visualitzar-la, cliqueu aquí
Jordi Grau publica un article sobre la Festa Literària de Gregal
20/10/2015
El director d'El Punt Avui Girona fa una crònica del lliurament del Premi Gregal 2015 i elogia la feina feta des de l'Editorial, la iniciativa dels seus editors, Jordi Albertí i Isabel Sanagustín, i la proximitat amb les institucions culturals de Maçanet de la Selva.

Podeu llegir l'article sencer clicant aquí
El Núvol, diari digital de cultura, publica una ressenya de Miquel Codony sobre Dràcula. La novel·la i la llegenda
19/10/2015
Miquel Codony publica una acurada ressenya sobre Dràcula. La novel·la i la llegenda en la que destaca el valor d'aquesta obra com a referent en l'estudi de la figura del comte Dràcula i felicita la nostra editorial per la publicació d'aquest llibre:

"Tot plegat, l’aparició d’aquest treball, llibre de referència amb tres edicions internacionals, és una molt bona notícia [...]. Des de Fantàstik donem la benvinguda a aquest tipus d’iniciatives i esperem sincerament que es repeteixin sovint.
Per llegir la ressenya sencera, cliqueu aquí
 El blog Tinta de Papel ressenya Las hijas de las horas
19/10/2015
El blog Tinta de Papel ressenya i recomana l'obra de l'escriptora extremenya Teresa Buzo Salas, Las hijas de las horas.
L'autora de la ressenya qualifica aquesta novel·la com una obra sòbria, madura i plena d'enigmes.
Si voleu llegir-la, cliqueu aquí
El Punt Avui dedica una pàgina sencera al lliurament del IV Premi Gregal
19/10/2015
El mitjà posa èmfasi en l'obra guanyadora, Sota les llambordes, la platja, de Núria Borrut: "L'obra guanyadora ofereix al lector un recorregut per una part de la vida de la fotògrafa Síssi entrellaçada amb fets de la història mundial que ella va veure, va fotografiar o va ressenyar, especialment els més cruents i injustos comesos pels estats poderosos contra els més febles (guerra del Vietnam, Xile, l'Argentina, Cambotja), però també altres fets, com ara el festival de música de Woodstock del 1969".

A més del Premi Gregal, també es van atorgar diverses distincions: al llibreter i activista cultural Guillem Terribas, pels 37 anys al capdavant de la Llibreria 22; a Jordi Grau, per la seva llarga trajectòria com a periodista a El Punt Avui i molt especialment per la conducció del programa La ciutat dels llibres de Televisió de Girona; a la nova Biblioteca de Maçanet de la Selva, aconseguida després de molts anys d'esforços, i a Rosa Maria Pascual, per la seva tasca de promoció cultural a les comarques del Vallès.
Podeu llegir l'article sencer clicant aquí
El Diari de Girona dedica la contraportada a Jeroni Marín Surroca
14/10/2015
L'autor de Sírius i El Maltès parla en aquesta entrevista sobre les seves experiències en l'escriptura i la gènesi dels personatges i els paisatges que van inspirar les seves novel·les. L'autor posa èmfasi en la seva darrera obra, on retrata un exagent de l'MI6 que executa una venjança pendent des de la Guerra Freda. 
Olot Televisió entrevista Jordi Rubió
14/10/2015
El programa MAC Exprés d'Olot Televisió ha entrevistat aquesta setmana l'historiador olotí Jordi Rubió, autor de l'Èxode català de 1936 a través dels Pirineus.
En aquesta entrevista, Rubió resumeix els aspectes principals de la seva obra. Escolteu-la íntegrament clicant aquí (a partir del minut 16:15)
Ràdio Mataró entrevista Rosa Maria Pascual
13/10/2015
Rosa Maria Pascual, autora d'"On vas, Irina?" ha estat entrevistada aquest passat 7 d'octubre al programa El somni del minotaure de Ràdio Mataró.

En aquesta entrevista, Pascual explica que "On vas, Irina?" per què va decidir escriure aquesta novel·la i què s'hi amaga al darrere.
Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí (a partir del minut 6:45)
Ràdio Castelldefels entrevista Carme Ripoll
13/10/2015
El passat 7 d'octubre, el programa "Qüestió d'imaginació" de Ràdio Castelldefels va entrevistar Carme Ripoll.
Ripoll va parlar dels seus llibres, dels seus projectes i de la seva organització, "L'Obrador d'històries", on es desenvolupen diversos projectes relacionats amb la formació i la divulgació literàries.
Per escoltar l'entrevista sencera podeu fer clic aquí