dimarts, 19 de maig del 2009

Portal web infantil Cataclic

La Direcció General de Cooperació Cultural mitjançant la Subdirecció General de Biblioteques inaugura el portal web infantil Cataclic http://cataclic.cultura.gencat.cat
Cataclic és una iniciativa emmarcada dins del Pla de Foment de la Lectura 2008-2011 del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació amb l’objectiu de promoure la lectura i les biblioteques entre el públic més jove. Al Cataclic s’hi pot trobar la informació necessària per localitzar alguna de les més de 337 biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, com fer-se el carnet de lector, quines activitats organitzen les biblioteques, com trobar un document als seus catàlegs, etc.

Cal destacar la incorporació al portal de deu jocs educatius en català per a diferents edats als quals es pot accedir des de qualsevol ordinador.

Alguns dels jocs del Cataclic tenen la peculiaritat que es poden complementar a la biblioteca amb activitats de foment de la lectura.

Els jocs s’acompanyen d’una guia didàctica per als usuaris, pares i mares, educadors, personal bibliotecari, etc.

Amb Cataclic, els més menuts també poden començar a aprendre a catalogar la seva biblioteca particular mitjançant el programari “La meva biblioteca”Cataclic és un portal on s’aniran incorporant nous recursos, experiències, serveis i continguts que promoguin l’accés a la lectura i les biblioteques de la població més jove.


Més informació:

biblioteques@gencat.cat

http://biblioteques.gencat.cat

Subdirecció General de Biblioteques
Direcció General de Cooperació Cultural
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació
Generalitat de Catalunya
C/Portaferrissa, 1-3
08002 Barcelona
Tf.: +34 93 316 27 80
Fax: +34 93 316 27 81