diumenge, 10 de maig del 2009

Irene Gombau Cano, menció especial a Torroja del Priorat

Pere Audi, premiat als Jocs Florals de Torroja per un estudi històric del Priorat
notícies

La flor natural ha estat per a la poeta de Puig-reig Montserrat Butxaca
10/05/09 02:00 - Torroja del Priorat - CARINA FILELLA - EL PUNT
[Pere Audi, ahir, en el moment de recollir el premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer. Foto: DIMAS BALAGUER.]
Pere Audi, ahir, en el moment de recollir el premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer. Foto: DIMAS BALAGUER.
L'autor de Marçà Pere Audi va recollir ahir el premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer, inclòs en els Jocs Florals de Torroja del Priorat, per l'obra Cooperativistes, anarquistes i capellans al Priorat (1910-1923). La flor natural va ser per a la poeta de Puig-reig Montserrat Butxaca, per Els paradisos imperfectes.

Dos treballs de caràcter històric relacionats amb la comarca del Priorat van ser premiats ahir a la tarda en l'acte d'entrega dels premis de la 32a edició dels Jocs Florals de Torroja del Priorat, que convoca el Centre Cultural i Recreatiu La Unió, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroja i el Centre d'Estudis del Priorat. D'una banda, l'obra Cooperativisme, anarquistes i capellans al Priorat (1910-1923), de l'autor de Marçà Pere Audi, va aconseguir el premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer, dotat amb 1.000 euros. I, d'altra banda, el jurat va decidir concedir un accèssit al treball Les ordinacions de la Bisbal de Falset, de Carles Prats Ferrer, de Cabacés. A més, es va fer una menció especial al treball Dones, les oblidades de la Guerra Civil, d'Irene Gombau, d'Alcanar.

La flor natural va ser per a la poeta de Puig-reig Montserrat Butxaca, pel poemari Els paradisos imperfectes, que té en l'amor l'eix temàtic central. L'englantina d'or es va entregar a l'autora barcelonina Concepció Fuster Tubella, per l'obra Una flor prop de l'escorça. I la viola d'or i d'argent va recaure en un altre barceloní, Joan Constans Aubert, per l'obra Cant no gaire espiritual.

El premi extraordinari Marcel Sentís, a la millor narració curta de tema lliure, va ser per a l'obra Bastards, de Maurici Mateu, de Barcelona. I l'altre premi extraordinari, el Montsants, va ser, en la categoria infantil, per al nen de deu anys Miroslav Pidhorodesdy, de Falset, per la narració titulada La pilota màgica; i en la categoria juvenil, el premi el va guanyar Aina Campiña Valero, de Cornudella de Montsant, per La generació del futur.

Un de desert

Finalment, el premi especial Ramon Vidal i Barraquer, al qual poden participar els treballs que tractin sobre els vins de la DOQ Priorat, va quedar desert.

L'acte d'entrega dels guardons dels Jocs Florals, que va ser conduït per la periodista i escriptora Susan Buzzi, va tenir lloc ahir a la tarda a l'església de Sant Miquel de Torroja. Després dels parlaments de l'alcalde i del president del Centre Cultural i Recreatiu La Unió, també es va presentar el llibre La repressió franquista al Priorat, de l'autor montblanquí Josep Recasens. L'acte va acabar amb un concert de la Coral Artistiana.

Font: http://www.llibresebrencs.org