dimecres, 16 de desembre del 2009

Concurs Ficcions

Ens plau informar-vos que EDICAT organitza per al curs 2009-10 la quarta edició del concurs de creació literària per a joves FICCIONS, l'aventura de crear històries, en la darrera edició del qual hi van participar més de 2.000 estudiants de segon cicle d'ESO, Batxillerat i CFGS d'arreu dels territoris de parla catalana a través del web "http://www.deria.cat/ficcions" . I de nou, ens agradaria molt que aquest curs ens tornéssiu a donar el vostre suport.

FICCIONS: L'aventura de crear històries
L'objectiu és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals. FICCIONS vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Més de dos mil participants i dos-cents setanta instituts hi van participar l'any passat i aquest curs ens proposem ser molts més gràcies a la participació de l'alumnat i a la col·laboració del professorat.

El funcionament
El concurs es desenvoluparà a través del web http://www.deria.cat/ficcions, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes, enllaços i sortejos. FICCIONS proposa cinc fragments extrets d'obres publicades, enguany textos de Manuel de Pedrolo, Joan Sales, Màrius Serra, Pau Vidal i Anna Carreras, a partir dels quals l'alumnat ha de crear una història de quatre capítols. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones i cada quinze dies els joves han de publicar al web un nou capítol. Al llarg del concurs, també hi haurà una trobada amb escriptors i altres sorpreses de les que us anirem informant a través del web.

El jurat i els premis
FICCIONS començarà l'1 de febrer de 2010 i s'acabarà el 19 d'abril. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l'educació, valorarà la qualitat i l'originalitat de les històries. El veredicte es farà públic a l'acte de cloenda al maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. A més dels primers premis (un ordinador portàtil per a cada membre del grup guanyador), es lliuraran més de 15 premis territorials per a les millors històries de cada zona (la darrera edició, un ipod), i també un obsequi per a tots els participants.

Més informació i consultes
Us fem arribar la memòria de la tercera edició de FICCIONS: L'aventura de crear històries, on trobareu informació sobre les bases, els objectius i el desenvolupament de la darrera edició del concurs. Si voleu saber-ne més, o voleu consultar qualsevol qüestió, podeu posar-vos en contacte amb la persona responsable del concurs, Diego Giménez, a través de l'adreça diego@edicat.cat


Ben cordialment,

Josep Ritort i Ferrús
Editor