diumenge, 27 d’abril del 2008

PREMIS LITERARIS I SOLIDARITAT AMB NICARAGUA

PREMIS LITERARIS

Adrià Subirats, Rebeca De Juan i Laura Fabregat han estat els tres guanyadors de les seues respectives categories de l'octau premi literari Ajuntament d'Alcanar, que es va lliurar coincidint amb la diada de Sant Jordi. Es tracta d'un concurs per a contes o narracions lliures que tenen una extensió mínima d'un foli i màxima de tres, l'organitzen l'Ajuntament canareu i la biblioteca pública Trinitari Fabregat.

Adrià Subirats Reverter va emportar-se el primer premi de la categoria A, per als alumnes de cicle superior, amb el conte "En David i l'unicorn". El segon premi se l'ha endut Noe Reverter pel títol "El viatge de fi de curs" i la tercera classificada ha quedat la xiqueta Ilona, autora del conte "La vida sense casa". Anna Reverter també es va merèixer un accèssit per l'obra "La tortuga Lola". En la categoria B, adreçada a primer cicle d'ESO, la guanyadora ha estat Rebeca De Juan Griñó, que va escriure la narració "Una nit plujosa", el segon premi ha anat a parar a mans de Nawel Ghermoul per Traumes insuperables i el tercer guardonat va ser Manuel Royo pel títol "Sort". Una altra xiqueta, Laura Fabregat Aguiló, autora de "La ment també falla", va obtindre el primer premi en la categoria C, on concursaven alumnes de segon cicle d'ESO i postobiligatòria. La segona classificada era una altra xica, Núria Sancho, autora del text "Fi de trajecte", mentre que el tercer guardonat ha estat l'Albert Forcadell pel seu escrit "Olor d'infància".

Els premiats han rebut un lot de llibres i el punt de llibre commemoratiu de la diada de Sant Jordi d'enguany (Aquest punt del llibre ha estat dissenyat pel professor de l'IES Sòl-de-Riu, Xavier Rovira i editat per l'Associació d'Amics i Amigues de la Lectura d'Alcanar). En aquesta edició del certamen canareu hi ha hagut uns setanta participants, dels quals, la majoria, una quarentena, eren d'educació primària. De primer cicle d'ESO s'han presentat una vintena de redaccions i de segon cicle i batxillerat només tres. El jurat el formaven Edurne Arregui, Joana Roig i Pietat Subirats, les quals han destacat la qualitat dels treballs presentats. L'Ajuntament es reserva el dret a publicar les obres presentades al Butlleti Alcanar o de fer-les públiques per altres mitjans.


SOLIDARITAT AMB NICARAGUA


L'IES Sòl-de-Riu va organitzar a l'entrada de l'institut una parada de llibres a preus molt econòmics en solidaritat amb el poble de Nicaragua. La recaptació ha superat els 600 €. El professorat implicat en el projecte agraeix la col·laboració de tothom.
Podeu veure imatges a picasaweb.google.es/bibliotecaIESAlcanar
Font: JOAQUIM BUJ - Vinaròs Nes