divendres, 24 d’abril del 2020

Bases del XXI Premi de Poesia en Acció



Benvolguts/es,

   En primer lloc, desitjar-vos que estigueu bé, malgrat les difícils circunstàncies que estem vivint. Hem esperat fins ara, precisament, davant del dubte de si era factible o no convocar el XXI Premi de Poesia en Acció. Hi ha moltes coses que pengen d’un fil, però creiem que l’educació en valors i la solidaritat han de ser ara més presents que mai. De fet, estem veient arreu moltes formes de solidaritat i voldríem que convidéssiu  el vostre alumnat a expressar en forma poètica i, també, amb un vídeo de 2 minuts un desig per a aquells que encara ho estan passant malament o que es troben en l’aillament de la malaltia i poden rebre com un aire fresc aquests vídeos i poemes, mostres  d’esperança i de  positivitat. 

   Com veureu a les bases que us adjuntem en aquest correu, hem ajornat al 30 de maig el lliurament de poemes i no sabem encara si podrem fer l’edició de POESIA SOLIDÀRIA de cada any. Sí que us podem assegurar que ho intentarem i trucarem a totes les portes per tal de poder publicar el llibre i que d’ell es derivi l’ajut que volem adreçar als nens i nenes amb càncer de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Ja us informarem com farem la Marató poètica, en quin format i en quina data. Com sempre, la primera gran fita és implicar l’alumnat perquè escrigui i reflexioni sobre els valors humans que necessitem reforçar davant les circumstàncies que vivim. I creiem que escriure poemes d’ànim, d’esperança, de capacitat de lluita davant l’impacte que ha provocat en les nostres vides la pandèmia pot ser una bona manera  de fer-ho. Igualment, hi ha coses que s’agreugen en aquesta situació: el maltractament que pateixen moltes dones; la natura, que segueix en perill; els murs d’insolidaritat davant dels immigrants que cerquen un camí per refer la seva vida...

És per això que us animem que encoratgeu, a més a més de l'alumnat, el professorat i l'AMPA, a participar en aquest concurs de clara finalitat solidària. Us recordem que els poemes hauran de tenir una longitud màxima de 10 versos (per donar així tenir una màxima capacitat de participació), amb el nom i curs de l’alumne i que s’hauran  d’adjuntar com a arxius adjunts i que,, a la vegada, han d’estar copiats en el mateix cos del correu, per si hi hagués problemes a l’hora d’obrir l’arxiu.

Enguany, els diners recaptats amb l'edició del llibre a partir dels poemes guardonats aniran destinats , com ja hem dit més amunt, per a l’HOSPITAL DE SANT JOAN DE DÉU (https://sjdhospitalbarcelona.org/).

Us agraïm el suport que ens heu donat tots aquests anys, la qual cosa ha permès arribar on ara som, i us donem també les gràcies per la difusió d’aquestes bases, que permetrà que giri un any més la roda de la solidaritat.

Per acabar, us demanaríem que, a causa dels temps difícils  que estem ara vivint, ens poguéssiu  dir si participareu en aquesta convocatòria, per tal de preveure el nombre d’escoles amb què comptem, tot i les dificultats actuals.



Salut i el nostre millor desig per a tothom!!

Guillem Vallejo
President de Poesia en Acció.