dissabte, 30 de gener del 2010

La Presentació de l'OC de Joan Cid i Mulet


Realitzada el 29 de gener, a les 20 h. a la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d'Alcanar.

Ahir moltes persones es van perdre la presentació de les Obres Completes de Joan Cid i Mulet. El llibre ha estat editat per l'EMD de Jesús, la presentació va anar a càrrec de l'escriptor i professor, Emigdi Subirats Sebastià i els alcaldes d'Alcanar i Jesús.

Va comptar també amb la presència de la Regidora de Cultura de l'EMD, Dolors Queralt Moreso.

L'autor local, Joan Bta. Beltran Reverter, va portar el seu exemplar de l'edició de 1933. Este exemplar és el que va servir per fer les fotocòpies que hem utilitzat a les biblioteques d'Alcanar fin a l'existència d'esta nova edició. El nostre agraïment des d'estes línies.

A l'ombra del Montsià (1933) és una obra ambientada a Alcanar. Crec que es mereix un treball de recerca de Batxillerat. Les relacions entre Cid i Mulet i Trinitari Fabregat. Hi va haver persones que van comentar relació de familiars seus amb l'escriptor jesusenc.

Un bon treball per a la recuperació de la memòria històrica. Tant prompte com siga possible posarem a la vostra disposició el vídeo d'esta presentació.

Voldria agrair la disposició a la col·laboració de dos alumnes del Cicle Formatiu, de l'Institut Sòl-de-Riu i la de Pedro José Molina i Èric Esteller, de 2n d'ESO.