divendres, 7 de desembre del 2007

Grup Bibliomèdia de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya

Aviat es compliran 10 anys de la creació del Grup Bibliomèdia de la FMRP de Catalunya. Pel fet d'assistir a la 1a Jornada sobre Biblioteques escolars vaig conèixer a algunes de les persones que estaven al davant d'aquell grup de la FMRP. Les persones que van fer un llibre rigurós sobre l'estat de la qüestió i sobre el que era desitjable al respecte. Han passat 10 anys i hem viscut un intent d'activar les biblioteques escolars, el programa d'innvació educativa biblioteca escolar puntedu.
A la pàgina 16, del Recapte, núm. 17-18 (Cursos 1998-1999/1999-2000) hi havia una breu notícia d'aquest grup. Ara té el seu propi espai web: http://gbiblio.pangea.org/, amb un seguit de materials descarregables com, per exemple, La biblioteca mediateca, CD que es pot aconseguir gratuïtament només sol·licitant-lo.
Sense dubte aquest grup ha contribuït de manera decisiva a l'impuls de les biblioteques escolars, del cor de l'escola del qual parla Jaume Centelles. La seua millora és una cosa que fem entre totes i tots.