dilluns, 20 de juny del 2016

CERTAMEN DE TREBALLS DE RECERCA D'ALCANAR

X Certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar  (2021)


Aquest any han estat cinc els alumnes de l’Institut Sòl-de-Riu participants en el Certamen de treballs de recerca d’Alcanar. Clàudia Fibla Juan amb el treball ‘El Mas de Mulet’ és la guanyadora d’aquest certamen que enguany arribat a la seua desena edició. El segon premi ha estat per a Xavier Barrera Esteller per ‘Pesticides. Salut i impacte mediambiental’ i el tercer a anat a parar a Paula Pagà Geira pel treball ‘Accident al càmping Alfacs: Desmentint totes les fal·làcies de la premsa’.

Clàudia Fibla Xavi Barrera

Els altres treballs que han participat en aquesta desena edició han estat el de David Navarro Expósito ‘Una música para Alcanar’ i ‘L’evolució del parlar canareu’ d’Alba Burruecos Santiago.

  • Acte de lliurament de la 10a edició del Certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar.

L’acte d’entrega de premis del certamen va tenir lloc el dia 16 de juny, coincidint amb la festa de graduació dels alumnes de segon de Batxillerat.

Com ve sent habitual en cada edició, al mes d’agost els alumnes premiats cedeixen el seu treball a la Biblioteca Trinitari Fabregat per tal que siguen incorporats al fons de Col·lecció Local i siguen publicats al bloc de la Biblioteca per a la seua difusió. L’acte de lliurament dels treballs a la Biblioteca Trinitari Fabregat va tenir lloc a les Cases d’Alcanar, el dia 14 d’agost, coincidint amb les festes majors.

Aquest certamen -organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració de la coordinació pedagògica de l’Institut Sòl-de-Riu- premia els treballs de recerca de segon de batxillerat i reconeix l’esforç dels estudiants en aquesta primera experiència de recerca. L’objectiu és remarcar el treball que desenvolupen els centres educatius de secundària i difondre les investigacions sobre el nostre municipi. Els premis que s’atorguen consisteixen en 500 euros per a la primera classificada, 300 euros per al segon i 200 euros per a la tercera.

En el transcurs de l’acte, la regidora d’Educació va felicitar els participants d’aquesta desena edició i va elogiar el seus treballs: “escollir una temàtica local per al treball de recerca suposa una gran dificultat afegida, ja que es parteix d’un fons bibliogràfic molt inferior que si s’escull una temàtica d’àmbit supramunicipal. Els alumnes han de treballar a peu de carrer, han de fer moltíssimes entrevistes i aquest any, com a conseqüència de la pandèmia, aquesta tasca encara els ha estat molt i molt més complicada”.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar i regidor de Cultura es va adreçar als assistents i va felicitar el alumnes per la qualitat dels seus treballs i els va qualificar de “documents molt preuats”. L’alcalde va ressaltar que “la memòria del nostre poble es mante viva gràcies a les persones que escriuen sobre el nostre municipi i parlen de les persones que hi viuen”.

IX Certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar (2020)

El Certamen de treballs de recerca ha arribat enguany a la seua 9ª edició. Un any més, l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració de la coordinació pedagògica de l’Institut Sòl-de-Riu ha organitzat aquest certament per tal de premiar els treballs de recerca de 2n de batxillerat i reconèixer així l’esforç dels estudiants en aquesta primera experiència de recerca. L’objectiu és posar en valor el treball que desenvolupa l’Institut i difondre les investigacions sobre el municipi d’Alcanar.

Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament d’Alcanar que compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu.

Els guanyadors i participants d’aquesta edició han estat:

1r premi Andrea Bort MonnéQuè fem amb el plàstic? A Alcanar.

2n Premi: Éder Barreda RamonEls mitjans de comunicació locals.

3r premi: Unai Soler AbellaEls canareus als camps nazis

Caterina Ortiz FiblaCranc blau a les Terres de l’Ebre (Propostes i solucions per l’espècie invasora)

Joan Reverter VivesLa construcció de la identitat ebrenca a través del periodisme esportiu.

VIII Certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar (2019)


IMG_0278IMG_0279
El Certamen de treballs de recerca ha arribat enguany a la seua 8ª edició. Un any més, l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració de la coordinació pedagògica de l’Institut Sòl-de-Riu ha organitzat aquest certament per tal de premiar els treballs de recerca de 2n de batxillerat i reconèixer així l’esforç dels estudiants en aquesta primera experiència de recerca. L’objectiu és posar en valor el treball que desenvolupa l’Institut i difondre les investigacions sobre el municipi d’Alcanar.

Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament d’Alcanar que compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu.
Els guanyadors i participants d’aquesta edició han estat:

1r premi Àlex Beltran AdellCultius alternatius als cítrics a Alcanar
IMG_0224
2n Premi: Élia Martí Sancho: El patrimoni industrial d’Alcanar. Los rejolars
IMG_0230
3r premi Mònica Sancho EspíObservant amb lupa. Tetranychus Urticae
IMG_0247

Pau Segarra QueraltMemòria gigantum
IMG_0259
IMG_0243
IMG_0237

Galeria d’imatges

Font: https://alcanartr.wordpress.com/2019/08/19/viii-certamen-de-treballs-de-recerca-dalcanar-2019/


VII certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar (2018)

Ha arribat la VII edició del “Certament de Treballs de recerca d’Alcanar”. Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Sòl de Riu, seran premiats pels seus esforços, en la investigació en l’àmbit local, pels seus treballs de recerca.

Iniciativa portada a terme per la Regidoria d’Ensenyament i amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu i de la Biblioteca Trinitari Fabregat.

A continuació, podeu consultar els participants i les persones premiades en la VII edició del certamen de treballs de recerca:

Font: https://alcanartr.wordpress.com/2019/07/15/vii-certamen-de-treballs-de-recerca-dalcanar-2018/


VI certamen de Treballs de Recerca d’Alcanar (2017)

foto de Tomàs Camacho Molina.
Un any més, celebrem el certamen de treballs de recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat d’Alcanar.
Aquesta iniciativa empresa per la Regidoria d’Ensenyament i amb col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu i de la Biblioteca Trinitari Fabregat, és el 6è any que es porta a terme.
Seguidament, podeu consultar les persones participants i premiades en aquesta edició del certamen de treballs de recerca:V certamen de treballs de recerca d’Alcanar (2016)


Acte de cessió de drets dels TDR, 16 d'agost de 2016, per a nosaltres la part més important, ja que posa a mans del públic el resultat de les investigacions dutes a terme pels jóvens. Aprofitem esta riquesa cultural que posa al nostre abast l'Ajuntament d'Alcanar (tots els grups polítics municipals donen suport a esta iniciativa); la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat, que ha creat el suport per a oferir-nos els treballs (alguns només són consultables en paper, per qüestions de caire legal) i la comunitat educativa (volem fer un esment especial a les famílies, ja que es converteixen en col·laboradors directes).

El certamen de treballs de recerca d’Alcanar premia l’esforç i la investigació en l’àmbit local dels alumnes de 2n batxillerat.
Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament d’Alcanar que compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu.
Els participants i guanyadors d’aquesta edició han estat:

-------------------------------------------


S'ha celebrat per quint any consecutiu, l'acte de graduació de 2n de BATXILLERAT promoció 2014-16. Ha estat un acte senzill, però emotiu i ple de records. 


Durant l'acte també es van lliurar els premis del certamen de Treballs de Recerca amb temàtica local convocat per l'Ajuntament d'Alcanar i que va premiar:


Jana Sancho Valle (1r premi)


Albert Sancho Granell (2n premi)


Anna Garriga (3r premi)6 dels set alumnes que van presentar treball de recerca


La regidora d'ensenyament, M. Carme Navarro Balada, amb la guanyadora del 1r premi, 
Jana Sancho Valle

Albert Sancho Granell, guanyador del 2n premi, 
amb el seu tutor del treball de recerca, Francesc Xavier Guillem

 Joana Subirats Álvarez, tutora de 2n de Batxillerat amb la guanyadora del 2n premi,

Anna Garriga, actualment alumna de l'Institut Ramon Berenguer IV, d'Amposta

Els treballs presentats:El mercat de treball a Alcanar: evolució o involució?

La meva mare no treballa, és mestressa de casa

Remodelació d’un espai urbà d’Alcanar

Els mitjans de casa nostra. Mitjans de comunicació a les TTEE. (2n premi)

J.P. Brusset (1r premi)

On s’uneixen tradició, fe i disseny. Les Quinquennals d’Alcanar (3r premi)

Recull estadístic Alcanar 2015

L'aspecte més important del Certamen és que podrem gaudir de tots els treballs presentats, ja que la presentació al Certamen implica la cessió de drets per a la publicació, per part de l'Ajuntament d'Alcanar al bloc de la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d'Alcanar.
La regidora d'ensenyament, M. Carme Navarro Balada, va indicar que el jurat havia valorat com a molt positiu la qualitat dels treballs presentats.
En la trajectòria de 5 anys del Certamen ens satisfà indicar que, en estos moments, ja estan disponibles 17 treballs.

Considerem que és una bona iniciativa que la regidoria de cultura i l'Ajuntament d'Alcanar, en el seu conjunt (ja que les bases van ser aprovades per unanimitat), han donat una forma adequada al Certamen.

Les nostre felicitacions a tot aquell alumnat que ha dedicat hores per a augmentar el coneixement sobre aspectes de la nostra població.

IV certamen de treballs de recerca d’Alcanar (2015)

En la IV i darrera edició del certamen de treballs de recerca d’Alcanar que s’ha fet aquest any 2015 els treballs premiats han estat:
Les fortificacions d’Alcanar de Pau Obiol Tena (1r premi)
 Història de l’automobilisme a Alcanar de Jordi Sancho Parra (2n premi)
 Dones i música: una relació dissonant?  d’Ariadna Alonso Sancho (3r premi)
Un cop s’hagin cedit els drets dels treballs premiats i no premiats els penjarem a l’enllaç següent juntament amb els de les altres edicions del certamen per tal que puguin ser consultats.
Aquesta iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu i de la Biblioteca pública Trinitari Fabregat.

III certamen de treballs de recerca d’Alcanar (2014)

El 2014 es convoca per tercera vegada el certamen de treballs de recerca d’Alcanar, que organitza la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar i que compta amb el suport i col·laboració de la Coordinació Pedagòcica de l’institut Sòl de Riu.
Els estudiants que van participar en aquesta edició i els treballs cedits són:
Helena Beltran
Berta Escura amb el treball Si es viu bé a Alcanar! L’estat de benestar a Alcanar (3r premi)
Bernat Fibla amb Ens connectem? Anàlisi estadístic de l’ús de les xarxes socials entre els estudiants de l’institut Sòl de Riu d’Alcanar (2n premi)
Oriol Reverter amb Anàlisi i història del pasdoble “Kiko”
Maria Segarra amb Iaia, què m’has fet per dinar? (1r premi)
Per consultar tots els treballs de recerca cedits, en aquesta i altres edicions feu clic aquí

II certamen de treballs de recerca d’Alcanar (2013)

L’any 2013 va convocar-se el 2n certamen de treballs de recerca d’Alcanar que va crear-se amb la finalitat de premiar l’esforç i la investigació en l’àmbit local dels alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar.
Aquesta iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu.
Els treballs cedits de la segona edició van ser:
Alcanar 1714 de Rubén Lineros Izquierdo
Micorrisses: una opció per augmentar la producció dels conreus? d’Esther Sancho González (1r premi)
La vitamina C i el seu contingut en els cítrics de Raja Chakir (2n premi)
VII Pujada al Montsià de Sergi Matamoros Bort (3r premi)
Clicant aquí, podreu consultar també els treballs cedits en aquesta i altres edicions del certamen.

I Certamen de treballs de recerca d’Alcanar (2012)

El certamen de treballs de recerca d’Alcanar va crear-se amb la finalitat de premiar l’esforç i la investigació en l’àmbit local dels alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar.
El 2012 es convoca per primer cop, es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament d’Alcanar que compta amb la col·laboració de la Coordinació Pedagògica de l’Institut Sòl de Riu.
Els treballs que es van presentar i cedir en aquesta edició foren:
La barraca de Sant Antonio de Consol Vericat Castell
Immigrants emprenedors d’Alfons Montserrat Reverter (1r premi)
Passat, present i futur del convent dels Josepets d’Arantxa Fibla Miralles (3r premi)
Vitalitat i salut del català a la publicitat de Celeste Juan Sancho (2n premi)
Val a dir que per ser la primera edició es van poder presentar treballs de temàtica local fets per a altres finalitats i també treballs de recerca d’altres promocions anteriors.
Clicant aquí, podreu consultar també els treballs cedits en aquesta i altres edicions del certamen.