divendres, 12 de febrer del 2010

Fem un trio, la nova obra de Manel Joan Arinyó




Manel Joan Arinyó ens delecta amb una nova obra. En este cas es tracta d'un llibre memorialístic, els records de l'autor en relació amb la dedicació a l'escriptura. No cal dir-ho és autobiogràfica, és a dir, de ficció, l'elaboració el convertix en una obra ben bastida i plena d'humor, de l'humor més sa: el del que és capaç de riure-se'un d'un mateix.

És també una obra crítica respecte al món dels escriptors i les editorials, i un recorregut per la difícil situació de l'edició en català al País Valencià.

L'obra ve avalada pel Premi Sagunt, un premi que se sol bastir amb obres de qualitat, i que té una nombrosa concurrència.

Finalment, un encert més, està editada per Onada Edicions, de Benicarló, una clara aposta per la qualitat, al nostre territori.

Com a lector recordem les bones estones passades amb: Cubaneta meua (escrita amb Xesco Guillem); Com la flor blanca; Les nits perfumades; La màscara de l'amor; MP, una vida de llegenda; Les màgiques nits de Prada; i no tan bones, per la duresa de la temàtica: ¿Quién mató a Eva? i 10.193, escuma de mar.

I les bones estones passades escoltant-lo comptar llegendes urbanes o parlar d'El Quixot.

Comentari: Tomàs Camacho Molina