dimarts, 2 de desembre del 2008

Una dona incòmoda, de Montse Banegas


Editorial Proa.
La trajectòria universitària d'una noia intel·ligent, inadaptada i crítica amb el sistema.
Addicta al tabac, lectora empedreïda, la Mònica és una jove brillant, contradictòria, excèntrica i pedant. Novel·la d'iniciació, Una dona incòmoda ens explica l’adolescència i l'entrada a l'edat adulta d'una noia de poble que arriba a Barcelona per cursar la carrera d'història a la universitat.
Al llarg d'este relat sinuós i vibrant, assistim a les dificultats d'emancipació de la Mònica al llarg de tota una dècada, des del seu últim curs a l'institut fins a la lectura de la seua tesi doctoral.
Opera prima d’una maduresa sorprenent, Una dona incòmoda és també una crítica lúcida i despietada del sistema universitari actual, ple de velles glòries aferrades a la poltrona.
Montse Banegas dóna veu a un personatge contrariat i rebel, però també particularment tenaç en el seu esforç per afirmar-se contra el món amb les seues...

MONTSE BANEGAS (Flix, 1974), llicenciada en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha cursat estudis de postgrau en teoria política. Una dona incòmoda és la seua primera novel·la.

Font: http://www.llibresebrencs.org