Quan ens plantgem la lectura, normalment, hem de decidir una obra per a tot un grup d'estudiants. Acostumem escollir una obra d'èxit garantit o perquè considerem que és interessant, que aporta uns valors especials, que té una riquesa literària, que és atractiva.
Com a professor de Llengua i literatura castellana he decidit una altra opció: la lliure elecció d'aquesta lectura. Una elecció que no ha de centrar-se necessàriament en una obra narrativa, pot ser teatre, poesia, assaig. Ha de ser un llibre d'un tema que atraga a l'alumne.
Un cop escollit l'alumnat me l'ha de mostrar i decideixo si és adequat o pot tindre unes certes dificultats. Els dóno la possibilitat de rectificar l'elecció en el termini d'una setmana, de manera que poden canviar de llibre si així ho desitgen.
El treball que han de fer sobre ell és molt senzill:
Han d'identificar el llibre amb una fitxa tècnica o referència bibliogràfica.
Han de fer un resum (de 30 a 60 línies).
Han d'escriure la seua opinió personal (el més extensa i argumentada possible).
Han d'acompanyar el treball d'un punt de llibre en el qual hi figuren les dates i les pàgines llegides.
Ara, gràcies al bloc podrem donar una pas endavant: La publicació dels treballs dels llibres, de manera, que tindran informació del seu nivell i, potser se sentiran inclinats a fer una lectura recomanada per un company o companya.
No he de negar que aquest sistema es presta a tot tipus de truculències o de fraus, però què ens impideix avaluar un treball escrit?
1 comentari:
Estem al Saló d'Actes de l'IES i hem mirat el bloc de la biblioteca de l'IES.
Publica un comentari a l'entrada